img

Hej på er!Jag har haft det så fullt upp i Milano att jag inte hunnit skriva något mer alls efter min modevisning. Jag hade allt tänkt uppdatera er mycket tidigare, men jag har alltså redan hunnit hem till Stockholm.
Jag är bara här och vänder egentligen, för efter min succé har jag fått flera otroliga erbjudanden i Italien. Så jag ska tillbaka imorgon och träffa flera intressanta personer och prata om min framtid.
Liten uppdatering av Milano är dock att mycket riktigt blev det en del champagne efter modevisningen. Sedan efter det tog vi oss en tur ut i Milanos nattliv. De har en otrolig härlig stad att fest loss i måste jag säga.
Veckan därefter har varit fulltecknad med möten, arrangemang, träffar, middagar och en massa annat. Det har varit så mycket så jag minns nästan inte hälften av det!
Jag har dock haft med mig Fredric hela tiden så jag får väl be han uppdatera mig om det är något viktigt jag inte får glömma att göra.
Ärligt ska sägas att jag faktiskt är lite nervös över veckan som kommer. Har jag tur så är jag snart min egen, och kan säga upp mig från där jag jobbar nu. Jag trivs förvisso väldigt bra där, men för att utvecklas och ta sig framåt så krävs det nog att man arbetar sig upp och tar sig vidare.
Jag får hålla er uppdaterade framöver om hur det går och snarare än man tror kanske ni bär en kreation med mitt namn på. Det vore fantastiskt. Lova att höra av er om det är så att ni liksom jag älskar min design!

Prada

Prada

Hela världen vet vilka Prada är, då de är mycket kända för sina enkla men eleganta skapelser.
Mario Prada var den som startade märket Prada. Det var året 1913 och han sålde handväskor, skor, resväskor och mycket annat i sina två butiker i Milano. Han hade kunder från helaEuropa och även från USA. När Prada upptäckte att hans resväskor inte lämpade sig särskilt väl för flygresor så koncentrerade han sig på att designa vattentäta handväskor och exklusiva accessoarer i läder.
Marios dotterdotter Miuccia Prada tog över företaget 1978. Hon var utbildad inom annat än mode, men hade en enorm känsla för mode som var svår att missa. Under denna tid var Prada fortfarande enbart en läderproduktfabrik och de hade stor konkurrens från Gucci. Dock vände Miuccia om detta och styrde Prada mot kläder och haute couture.
Miuccia gifte sig med en man vid namn Patrizio Bertelli som blev affärschef för Prada och Miuccia fokuserade på att designa om den nya Prada stilen. Bland annat upptäckte hon den klassiska Prada hanväskan som blev en stor sensation över en natt. Denna väska var både funktionell och stabil samt att den var moderiktig.
Under 1990-talet var Prada en ledande kraft inom modevärlden. Man hade smarta plagg och accessoarer som var sofistikerade och hade extrem hög kvalitet. Man satsade på dräkter, skor, och givetvis väskor
Genom åren har Prada looken utvecklats och Miuccas många innovationer i läder och design har varit del av detta. Idag finns Prada i många städer och länder över hela världen.
Wall street journal har utnämnt Miucca Prada till en av 30 mest inflytelserikaste kvinnorna i Europa. Ett imperium blev skapat tack vare henne.