Coco Chanel

chanel

Coco Chanel, kvinnan som förändrade mycket inom tänkandet om könsroller föddes 19 augusti 1883. Hon var en banbrytande fransk modedesigner med ett herrinspirerat mode för kvinnor och hon kom att bli en av de viktigaste kvinnorna under 1900-talet.Time Magazine ansåg att hon var en kvinna före sin tid. Hon var till och med före sig själv. Coco var smart, chic och definitivt banbrytande. Modet blev revolutionerande under början av 1900-talet med hjälp av hennes kreationer som var trendiga och eleganta. Hon skapade ett ledigare och bekvämare mode för kvinnor utan korsetter och andra stela plagg.
Coco Chanel var fattig och började därför skapa sitt eget mode. Hennes karriär startade med hattar för att sedan fortsätta med den berömda Chanel kostymen. Den lilla svarta är även den Chanels kreation. Smycken och accessoarer var viktiga för Coco Chanel och hon skapade särskilda dräktsmycken. Det som slutligen dock gjorde henne till miljonär är den berömda parfymen Chanel No 5.
Hennes design och kläder lever kvar idag, trots att hon själv avled 10 januari 1971 då 87 år gammal. Art director för Chanel är numera den kända Karl Lagerfeldt och han har gjort hennes märke än större idag än den var under hennes egen livstid
Hennes mode finns idag över hela världen och amerikanare älskar hennes design. Fransmännen hade agg mot henne ett tag efter världskriget då Chanel hade en affär med en tysk man.
Jag själv bara älskar Chanel och rekommenderar er att se filmen som finns om hennes liv. Den är helt fantastisk.
Jag skulle nog kunna skriva hur mycket som helst om Coco men vill inte dra ut för mycket i varje inlägg så att ni inte orkar läsa det jag skriver. Därför håller jag mig kort och koncis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *