Gucci

gucci

 

 

Om du liksom jag älskar mode så bör du känna till Gucci! Gucci har en mängd produkter som alla är kända. De har handväskor, parfymer, klockor och givetvis haute couture kläder.Skaparen av Gucci, är Guccio Gucci. Han var son till en läderfabrikant. Gucci reste runt i många år och bland annat arbetade han på Londons Savoy Hotell. Det var där han skaffade sig en förkärlek till alla vackra ting i livet. Märket Gucci skapade han 1906 i staden Florens. Han blev mycket känd för sin skicklighet i att skapa lädervaror med hög kvalitet och han påbörjade snart även att tillverka lyxiga läderväskor och exklusiva resväskor.
Guccis lilla affär började växa och han anställde enbart de allra bästa skräddarna för tillverkningen av sina designer. 1938 var året då Gucci öppnade en affär på Via Condotti i Rom och han fortsatte att expandera produktlinjen. Nio år senare, 1947 föddes Guccis signatur.
Gucci hade fyra söner vilka alla arbetade med företaget. Man öppnade upp flera affärer i Italien, bland annat i Milano och Rom. När Gucci avled 1953 så lämnades Guccihuset till sönerna.
Gucci fortsatte att växa och expanderade till andra länder och städer. Nu fanns Gucci i London, Paris, New York och Tokyo bara för att nämna några. Många kända personer klädde sig i Guccis produkter och framgången var stor. Detta skapade dessvärre oenigheter i familjen Gucci. Gucci gick till att ägas av bara en av sönernas son Maurizio för att sedan ingå till hälften av Investcorp. Det blev en ekonomisk nedgång vilket gjorde att Maurizo sålde av sitt resterande 50 %. Nu ägdes Gucci helt av Investcorp som anställde Tom Ford för att göra märket populärt igen vilket han lyckades med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *