Modeskapare

Mode är något som finns överallt och det präglar oss faktiskt mer än vad man tror. Människan har under tidens gång förändrats liksom trenderna har ändrats. Mode är ett utmärkt sämänniskan har utvecklats, hur könsroller ändrats och hur vi faktiskt tänker om oss själva. En del modeskapare har genom tiderna varit med och omskapat könsroller på ett fantastiskt sätt. Coco Chanel var en av dem
De flesta länder har idag en egen modeindustri och flera egna modehus. Det är dock inte alla som har etablerat sig internationellt. De länder som har lyckats bäst är England, Frankrike, USA, Japan och så då min favorit Italien.
I Italien så är det mycket modehistoria som har skapats. Här har flera djärva och kreativa modeskapare designat fantastiska kreationer. Inom italienskt mode finns allt från vardagselegans till lyxiga tyger. Den allra första lyx designern var Salvatore Ferragamo, efter honom följde Valentino, Gianfranco Ferré, Giorgio Armani, Gianni Versace, Fendi, Dolce & Gabbana och givetvis Gucci som är störst.
Giorgio Armani är en personlig favorit hos mig. Många anser att han är den största designern i Italien. Hans kreationer är distinkta, eleganta, rena och skräddarsydda. En rolig anekdot är att Armani ville från början bli läkare och inte modedesigner men han tålde inte synen av blod, vilket var en av flera orsaker, och kom istället att under 60-talet börja som modeassistent hos La Rinascente. Tio år senare skapade han sig egen linje. Nu är han en stor designer som har klätt de flesta celebriteter
Armani är en stor förebild för mig och en av anledningarna att jag startade inom branschen. Jag har personligen träffat honom vid flera tillfällen och han är en fantastisk man!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *