Prada

Prada

Hela världen vet vilka Prada är, då de är mycket kända för sina enkla men eleganta skapelser.
Mario Prada var den som startade märket Prada. Det var året 1913 och han sålde handväskor, skor, resväskor och mycket annat i sina två butiker i Milano. Han hade kunder från helaEuropa och även från USA. När Prada upptäckte att hans resväskor inte lämpade sig särskilt väl för flygresor så koncentrerade han sig på att designa vattentäta handväskor och exklusiva accessoarer i läder.
Marios dotterdotter Miuccia Prada tog över företaget 1978. Hon var utbildad inom annat än mode, men hade en enorm känsla för mode som var svår att missa. Under denna tid var Prada fortfarande enbart en läderproduktfabrik och de hade stor konkurrens från Gucci. Dock vände Miuccia om detta och styrde Prada mot kläder och haute couture.
Miuccia gifte sig med en man vid namn Patrizio Bertelli som blev affärschef för Prada och Miuccia fokuserade på att designa om den nya Prada stilen. Bland annat upptäckte hon den klassiska Prada hanväskan som blev en stor sensation över en natt. Denna väska var både funktionell och stabil samt att den var moderiktig.
Under 1990-talet var Prada en ledande kraft inom modevärlden. Man hade smarta plagg och accessoarer som var sofistikerade och hade extrem hög kvalitet. Man satsade på dräkter, skor, och givetvis väskor
Genom åren har Prada looken utvecklats och Miuccas många innovationer i läder och design har varit del av detta. Idag finns Prada i många städer och länder över hela världen.
Wall street journal har utnämnt Miucca Prada till en av 30 mest inflytelserikaste kvinnorna i Europa. Ett imperium blev skapat tack vare henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *