Underbara Milano

Nu har vi varit ”hemma” i Milano tre dagar. Första dagen var det lite kaos då flera av mina väskor kom bort på flygplatsen vilket kunde bli katastrof. Flera av mina kläder jag har påbörjat var i dessa väskor och utan dem så är en visning nästan omöjlig.
Men efter mycket hjälp av personal på flygplatsen kunde vi lokalisera mina väskor. De hade hamnat på ett annat band av någon konstig anledning. Men jag höll på att få ett nervöst sammanbrott innan vi hittade dem. Jag är otroligt glad att jag hade med Fredric som för en gångs skull styrde upp hela situationen och inte var så disträ som han kan vara.
Nu sitter jag på balkongen här med ett glas vin och skriver här. Jag är just nu totalt avslappnad och sitter och skissar lite på ett par klänningar. Jag syr en hel del själv av min kollektion men har även en assistent som hjälper mig. Jag ska möta upp honom lite senare ikväll för middag och diskussion om modevisningen.
I morgon har jag bokat in kontroll av modeller. Jag brukar använda mig av samma tjejer när jag är här, men vet att en eller två av dem troligen inte kommer kunna vara med i år tyvärr. Därför måste jag hitta mig ett par nya modeller med ungefär samma kroppsform. Jag har ju sytt utefter vissa mått.
Visst är det så att de flesta modeller här i Milano har samma storlek men ibland är just formen på kroppen något annorlunda. Man måste då ändra om, kanske sy in eller ut lite för att det ska passa perfekt. Man vill inte ha kläder som sitter halvbra när man ska visa upp dem på modevisningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *